Lämpömittarit ovat paukkuneet täällä Kööpenhaminassa viime aikoina. Asuna on toiminut uikkarit 24/7  sekä tietysti kirpparilta löytämäni kimono. Tuuli tuivertaa mukavasti sen alla. Olen huomannut, että köpiläiset tykkäävät uida, veneillä ja levitellä piknik-vilttejään joka paikkaan. Lähes minne tahansa olenkin mennyt, niin aina sielä on joku piknikillä, uimassa tai veneilemässä. Tai kaikkea samaan aikaan. Venepiknikit näyttävätkin olevan köpisläisten lempparitouhua näin kesäisin. Ohitseni on seilannut äärimmäisen sympaattisia pieniä, puisia veneitä perheineen. Veneen keskellä on pieni pöytä täynnä herkkuja ja koko perhe istuu sen ympärillä. Suomen ja Köpiksen yksi ero on mielestäni se, että täällä näkee enemmän kaikkien henggaavan keskenään. Niin perheet kuin yksineläjät, nuoret sekä vanhat. Kaikki viettävät aikaa yhdessä. Täältä ei löydä paikkaa jossa esim henggailisi ainoastaan nuoret. Meri ja tekojärvet mahdollistavat veneilyn melkeinpä missäpäin tahansa ja vuokraveneily on kovassa huudossa. Aikomuksena olisi vuokrata pieni paatti ja lähteä kiertelemään köpistä. Aurinkorasvaa unohtamatta. Herkkä sekä kalmankalpea ihoni onkin ollut koetuksella tässä auringon paahteessa. Varjo on ollut paras kaveri sekä ilmastoidut tilat. Eräs hikinen päivä lähdin vilvoittelemaan sekä virkistämään itseäni Torvehallerniin. Torvehallern on vähän kuin kauppahalli Suomessa x 100. Yli 60 eri putiikkia/pistettä pitävät sisällään kaikkea taivaan ja maan väliltä.  Torvhallernissa voit nauttia aamupalasi, lounaasi sekä illallisesi. Hyllyt notkuvat luomu-ruoasta ja juomasta sekä eritysesti tuoreista kasviksista sekä hedelmistä. Hedelmien väriloisto sokaisi minut  hetkellisesti, kunnes löysin sisuskalujani virvoittavan vastapuristetun veriappelsiini-mehun. Mikä sen parempaa kuin tukea pienyrittäjyyttä!

Ps. Maistiaisia on paljon, joten nälkäiselle tämä on paratiisi. Suosittelen käymään, jos satutte olemaan köpiksessä.

Kimono Punaisen Ristin kirpparilta Norrebrosta. Köpiksestä löytyy paljon ylihinnoiteltuja kirppiksiä, mutta tämä kyseinen kirppis on varustettu hyvillä hinnoilla.
La Banchina is on fire.
Vuokraveneet näyttävät esim tältä.

Svanemøllen ranta.
Veneily on täällä kova juttu näin kesäsin. Jos sinulla ei kuitenkaan satu olemaan omaa venettä voit vuokrata sellaisen. Vuokraveneet voivat olla todella halpoja, riippuen millaisen veneen haluat.
Stay hydrated
Nyhavn on vaan niin kaunis.

Torvehallerne
Torvehallerne

Kaikki nämä ihanuudet ovat halvempia kuin supermarketeissa.
Kanttarelleja!

 

Write A Comment